EGA, sinds 1974

Het begon allemaal in de seventies: de opkomst van disco, saturday night  fever en de opening van parfumerie, schoonheidsinstituut EGA. In augustus 1974 begon mevrouw Lizette Smeets met EGA, geruggesteund door haar man, Eric Wagemans.

Samen startten ze in de Winterslagstraat 22. Niet veel later verhuisden ze al naar het pand op nummer 20.

In september 1999 deed Sofie Wagemans haar intreden en werd EGA een familiezaak.

Zij volgde 5 jaar hogere studies in binnen- en buitenland en kan heel wat ervaring op haar palmares schrijven.

Sofie dompelde zich onder in een breed bad van cosmetische samenstellingen in Luik, volgde marketingmanagement in de cosmetiek in Lens (FR), liep stages in Breda (NL) en Lowestoft (UK).

Daarna bestudeerde ze de hoofdhuid en mannenhuid, volgde artistieke make-up in Parijs en liep er ook stage in het hoofdtrainingscentrum van Lancôme.

Ook Estée Lauder Companies (Clinique) mocht haar welkom heten voor een stage.

Haar studies Fasciatherapie brachten haar een sterk positief geladen bagage die tot een mooie aanvulling en meerwaarde leidt voor het EGA concept. Dit maakt EGA tot op de dag van vandaag uniek in België.

De rode draad doorheen de afgelopen 46 jaren is steeds het maken van keuzes door een weloverwogen visie. EGA kiest zeer bewust voor een aanbod dat meerwaarde biedt.

Onze merken en behandelingen kennen we tot in de puntjes, dit is een consequente keuze. Geen enkel product komt in onze rekken of in ons aanbod, voor we het uitgebreid testen.

Zelfs bij onze vaste merken, kijken we kritisch naar nieuwe toevoegingen.

Onze medewerksters worden daarenboven heel bewust en zorgvuldig geselecteerd en opgeleid.

Na 46 jaren zijn we fier en blij dat EGA uitgroeide tot een waar huidverzorgings- en huidverbeteringsinstituut en parfumerie waar we jullie kunnen plezieren en bedienen met de keuzes die we steeds gemaakt hebben…en zullen blijven maken. Voor jou.

Bekijk onze huidige promoties

De ‘EGA-feeling’

De moderne mens heeft het ontzettend druk met stress tot gevolg. Daarom is EGA een geschenk.

Wij trachten mensen met ’the EGA feeling’ te laten buitenstappen. Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant moet de klant zich uitstekend voelen. Dat doen we door te opteren voor kwaliteit, zowel voor wat betreft knowhow en vakkundigheid als de zorgvuldig gekozen topmerken als service.

Onze behandelingen draaien van begin tot eind rond ’een goed gevoel’. Wij zijn pas tevreden als de klant content is.

Het EGA-team

Zoveel meer dan een schoonheidssalon.